Viikon kysymys
Lehtikuva/Roni Rekomaa

Suomen kotitaloudet heittävät ruokaa pois noin 500 miljoonan euron arvosta, Luonnonvarakeskuksen tutkimukset kertovat.

Miten ruokahävikkiä mitataan, erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri Luonnonvarakeskuksesta?

– Ruokahävikkiä on tutkittu vasta 10 vuoden ajan. Maa- ja metsätalousministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, ympäristöministeriön sekä useiden elintarvikealan järjestöjen rahoittamassa hankkeessa luodaan työkaluja, joilla voidaan vuodesta 2020 lähtien mitata ruokahävikin kehitystä …

Tervetuloa lukemaan!

Tilaa nyt uusi Kansan Uutisten digilehti tutustumishintaan 4,90 euroa kuukaudessa! Pääset lukemaan tämän artikkelin heti, ja saat pääsyn myös arkistoomme.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Arvoisa digilehden tilaaja, kirjaudu sisään lukeaksesi artikkelin!