Ruoantuotanto on yksi suurimmista kasvihuonekaasujen aiheuttajista ja muodostaa noin viidenneksen ihmisen jättämästä hiilijalanjäljestä. Ruoan ilmastovaikutukset kertyvät sen tuotannon koko elinkaaresta: alkutuotannossa maatiloilla, elintarviketeollisuudessa, kuljetuksessa, kaupassa, ravintoloissa, ostosmatkoissa ja valmistuksessa.

Ilmastonmuutos kurittaa maapalloa yhä rankemmin. Ihmisten määrä lisääntyy, viljelykelpoinen maa ja kasteluvesi vähenevät. Tarve ekologiselle, terveelliselle ja tuottoisalle ruoalle on suuri. Ruoantuotannon …

Tervetuloa lukemaan!

Tilaa nyt uusi Kansan Uutisten digilehti tutustumishintaan 4,90 euroa kuukaudessa! Pääset lukemaan tämän artikkelin heti, ja saat pääsyn myös arkistoomme.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Arvoisa digilehden tilaaja, kirjaudu sisään lukeaksesi artikkelin!